Kosten

U bent hier: Home » Advocatuur » Kosten

Janssen Schepens advocatuur & incasso uit Eindhoven

Gefinancierde rechtsbijstand

Als particulier komt u mogelijk in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. De advocaatkosten worden dan (groten)deels betaald door de Raad voor Rechtsbijstand. Zekerheidshalve vragen wij dit voor bijna al onze cliënten aan bij aanvang van de zaak. Wij hebben daarvoor alleen uw persoonsgegevens nodig en die van uw eventuele partner.

De Raad voor Rechtsbijstand gaat vervolgens beoordelen of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt. U ontvangt daarover van de Raad voor Rechtsbijstand persoonlijk bericht. Indien u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, bent u een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd (dit geldt niet voor minderjarigen en gedetineerden). De hoogte van de eigen bijdrage wordt door de Raad voor Rechtsbijstand bepaald en is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Deze eigen bijdrage zullen wij bij u in rekening brengen. Ontvangt u een bijstandsuitkering, dan kunt u voor de betaling van de (laagste) eigen bijdrage bijzondere bijstand aanvragen. Meer informatie over de gehanteerde inkomens- en vermogensgrenzen en de daarbij behorende hoogtes van de eigen bijdrage vindt u via deze link.

Ons kantoor werkt samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van ‘High Trust’.

Uurtarief

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand dan kunnen wij u bijstaan op basis van ons uurtarief van € 185,– exclusief BTW.

De facturatie geschiedt maandelijks en wordt voorzien van een gespecificeerde tijdsverantwoording.

Toon reacties